Društvena odgovornost

Od samog osnivanja naše Društvo podupiralo je mnoge inicijative koje doprinose razvoju kulture, sporta i obrazovanja. Nastavljamo ovu tradiciju, jer vjerujemo da poslovanje mora biti odgovorno prema društvu u kojem djeluje.

Kao vodeće odvjetničko društvo s ponosom podupiremo zaklade i organizacije koje su nam bliske po području djelovanja i široj dobrobiti koju zagovaraju.

MAMFORCE

Naše društvo registrirani je član MAMFORCE udruge koja podržava organizacije u razvoju obiteljski i rodno osviještene kulture međusobne podrške. MAMFORCE COMPANY© priznati je znak kvalitete koji potvrđuje kompetencije u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima. Tako se nalazimo u skupini kompanija koje nizom odgovornih politika i pogodnosti zaposlenima olakšavaju usklađenje privatnih i poslovnih obveza te osiguravaju uvjete za razvoj karijere bez obzira na roditeljstvo i rod.

Kroz razvoj pozitivne organizacijske promjene, povećanje angažiranosti zaposlenih, razvoj inkluzivnog, participativnog vodstva i time povezanih organizacijskih kultura trudimo se osigurati najbolje uvjete rada i mogućnosti profesionalnog razvoja.

Zaklada Zlatko Crnić

Hanžeković & Partneri već godinama podupire zakladu ‘Zlatko Crnić’ koja već 27 godina stipendira najbolje studente pravnih fakulteta. Članovi Zaklade i Zakladno vijeće tako potiču izvrsnost, a mnogi stipendisti Zaklade danas su uvaženi suci, odvjetnici, javni bilježnici ili rade u akademskom obrazovanju studenata pravnih fakulteta. Od samog početka svog djelovanja pa do danas Zaklada je dodijelila više od 600 godišnjih stipendija čija ukupna vrijednost iznosi oko 6 milijuna kuna.

Zaklada “Zlatko Crnić” osnovana je prije dvadeset godina kako bi se sačuvalo sjećanje na Zlatka Crnića, koji je stradao 29. rujna 1992. u prometnoj nesreći, a u trenutku smrti bio je predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, i to prvi nakon osamostaljenja i međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Ekološko umjetnički projekt

Kroz plakate s edukativnim porukama o zaštiti okoliša i prirode podržavamo projekt Ane i Klare Rusan – Ekoris.

Cilj projekta je osvijestiti ljude o održivom razvoju, zaštiti prirode i zdravlja zajednice. Kako bi taj cilj ostvarile, sestre Rusan osmislile su plakate koji na zabavan način prikazuju načine i važnost recikliranja kako bi ljudi kroz male korake usvojili dobre ekološke navike i budućim generacijama ostavili čišći i zdraviji okoliš. Sami plakati izrađeni su u tehnici digitalnog crteža i koncipirani tako da svaka tema ima svoju zasebnu boju, te kroz duhovite situacije prikazuju ozbiljne ekološke teme.

Uz navedeno, zaposlenike se potiče i da pažljivo koriste uredski materijal, recikliraju i vode računa o potrošnji resursa kao što su pitka voda i uredski papir.

Humanitarne utrke

Zaposlenici našeg Odvjetničkog društva često sudjeluju u raznim humanitarnim utrkama kojima se prikupljanja sredstava za razne dobrotvorne ciljeve.

Tako smo sudjelovali u nacionalnoj kampanji “Svako dijete treba obitelj”, u sklopu koje je održana i humanitarna utrka Mliječna staza, čiji je prihod od kotizacija usmjeren pomoći u opremi udomiteljskim obiteljima.

Dio smo organizacije ‘Hanza trči’ kroz koju aktivno sudjelujemo u mnogim aktivnostima poput: Zagrebačkog noćnog cenera čija je zadnja utrka bila posvećena borbi protiv ovisnosti, Zagrebačkog maratona, Tough mudder Urban 5K, B2B RUN Zagreb, GRAWE Noćnog Maratona, Sljemenskog maratona, humanitarne utrke “Petica za Milu” i mnogih drugih.

Tinkering challenge Čačkalica

Naše Odvjetničko društvo podržava projekt ‘Čačkalica’ koji je namijenjen djeci viših razreda osnovne škole s ciljem popularizacije strukovnih zanimanja i ručnog rada općenito. Kroz procese suradnje, inovacije, rješavanja problema i komunikacije cilj je da djeca usavrše vještine koje će im biti potrebne u profesionalnom životu i životu općenito.

Ovaj projekt je nastao u sklopu međunarodnog programa beyond (un)employment financiranog iz fondacije Robert Bosch. Program je svojim temeljnim pristupom imao namjeru pridonijeti rješavanju problema nezaposlenosti, osobito nezaposlenosti mladih.

Kongres studenata prava

Odvjetničko društvo Hanžeković & Partneri sudjeluje u radu Kongresa studenata prava koji se održava već preko 10 godina, a čija je jedna od utemeljiteljica predsjednica uprave Dora Hanžeković Žuža. Kongres je osmišljen kao platforma koja omogućava studentima da tijekom studija sami predlažu teme, biraju sugovornike te promišljaju o današnjici i boljoj budućnosti.

Neke od tema Kongresa su ljudska prava, bioetika i sl., a pokrovitelji su UN-ova agencija za migracije, Svjetska zdravstvena organizacija i drugi. S obzirom na tradiciju i važnost Kongresa, Odvjetničko Društvo Hanžeković & Partneri nastavlja podržavati njegov rad.

Kontaktirajte nas

U svrhu što brže i učinkovitije komunikacije putem e-maila, potrebni su nam Vaši podaci. Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja te će se oni brisati nakon ostvarenog kontakta, osim u slučaju potrebe za daljnjom komunikacijom.

Zagreb +385 (0)1 61 84 611
Split +385 (0)21 273 500
Osijek +385 (0)31 329 080

Sva prava pridržana © Hanžeković & Partneri | Politika privatnosti | Izvanredne okolnosti COVID – 19