O društvu

Profesionalnost, predanost i partnerstvo ključne su odlike našega rada sa strankama.

Svakodnevno poslujemo sa strankama koje su između ostalog banke, drugi veliki poslovni subjekti, inovativne start-up tvrtke, obiteljske tvrtke i fizičke osobe. Možemo pružiti pravne usluge u potpunosti prilagođene vašem poslovanju, potrebama i ciljevima. Želimo s vama dijeliti viziju uspjeha i biti vam snažna podrška na putu do njezina ostvarenja.

UTEMELJITELJ MARIJAN HANŽEKOVIĆ

Temelje naše 40-godišnje tradicije postavio je odvjetnik Marijan Hanžeković kada je 1978. godine osnovao svoj samostalni odvjetnički ured. Etabliravši se kao vrhunski odvjetnik, 1986. godine otvorio je zajednički odvjetnički ured s odvjetnikom Milanom Radakovićem, s kojim je i 1994. godine osnovao prvo odvjetničko društvo u Hrvatskoj.

Njegov odvjetnički rad bio je usredotočen na trgovačko pravo, pravo društava i financiranje projekata, te je zastupao stranke u mnogobrojnim velikim domaćim i međunarodnim transakcijama strukturiranja, pripajanja, spajanja te preuzimanja trgovačkih društava.

Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a kasnije i član njezina Upravnog i Izvršnog odbora, bio je posvećen unapređenju ugleda odvjetništva i Hrvatske odvjetničke komore. Tu je svoju misiju ostvarivao i kao član Zakonodavnog odbora Hrvatskog Sabora, te Povjerenstva Ministarstva pravosuđa u kojem je sudjelovao u pripremi brojnih zakona, između ostalog Zakona o parničnom postupku, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Zakona o odvjetništvu, te uvođenju besplatne pravne pomoći.

Njegov rad i stručnost bili su priznati i izvan granica Republike Hrvatske, pa je tako izabran za arbitra Stalnog arbitražnog suda pri Trgovačkoj komori Slovenije, Europskog arbitražnog suda u Strasbourgu i Međunarodne trgovačke komore u Parizu (ICC).

Marijan Hanžeković nije bio samo odvjetnik, njegovi interesi su obuhvaćali umjetnost, ali i sport. Tako je poticao i podupirao rad mladih likovnih umjetnika, sudjelovao u radu sportskih saveza, od košarke, nogometa do jedriličarstva. Posebno je bio vezan za Hrvatski atletski savez i Hanžekovićev memorijal.

Marijan Hanžeković ostavio nam je u nasljeđe čvrstu strukturu, duh i vizionarstvo koje i dalje živimo i razvijamo. 

O društvu
Hanžeković & Partneri

Nastavljamo višedesetljetnu tradiciju svoga rada i danas smo prepoznati kao vodeće odvjetničko društvo u Hrvatskoj zbog kvalitete usluge i dugogodišnjih partnerstva koja smo izgradili s klijentima.

Kao odvjetničko društvo jednaku pozornost pridajemo svakom predmetu, svakom klijentu, pošteno i transparentno. Pratimo najnovije trendove, ili ih postavljamo, no ne odstupamo od koncepta odvjetništva kao poziva. Najstrože održavanje odvjetničke tajne i najviša razina provjerljivosti i profesionalnosti koju očekujemo od svih svojih zaposlenika, osnovno je pravilo našeg poziva.

Ponosni smo što smo i na međunarodnoj razini prepozanti kao visoko rangirano odvjetničko društvo.

Članstvom u Hrvatskoj odvjetničkoj komori te drugim strukovnim tijelima i komisijama aktivno doprinosimo razvoju odvjetništva.

Razvoj pravne karijere

Naše društvo odvjetničkim vježbenicima nudi brojne prilike za razvoj profesionalnih vještina. U trenutku zaposlenja vježbenici ulaze u posebno osmišljeni program uvođenja u posao kroz koji se upoznaju s radom Društva i odvjetničkom profesijom uz stalno praćenje njihovog napretka i rada. Odvjetnici-mentori pomažu našim vježbenicima u specijalizaciji za određena područja prava u skladu s njihovim interesima i sposobnostima.

Timski rad, kontakt sa strankama, pisanje podnesaka za sud, odlasci na ročišta i vođenje parnica obilježavaju svakodnevni rad naših odvjetničkih vježbenika. Uz svakodnevne zadatke, naši odvjetnički vježbenici također imaju priliku s odvjetnicima i partnerima sudjelovati u pisanju stručnih članaka.

Kroz plaćeni dopust i pomoć pri planiranju učinkovitog učenja, svojim odvjetničkim vježbenicima pružamo svu potrebnu potporu u polaganju pravosudnog ispita.

U dinamičnom okruženju usmjerenom na suradnju, naši zaposlenici dobivaju alate i podršku za postizanje uspjeha u svom poslu. Cilj nam je da odvjetnički vježbenici, neovisno o tome gdje će nastaviti svoju karijeru, kod nas usvoje vještine i način razmišljanja koji će trajati cijelog života.

Partneri i odvjetnici

Dora Hanžeković Žuža, predsjednica uprave 

Irina Jelčić, partnerica
Domagoj Truhar, partner
Jasminka Čorda Truhar, partnerica
Andrea Domac Ričković, partnerica

Iva Markotić Bagarić, partnerica

Kontaktirajte nas

U svrhu što brže i učinkovitije komunikacije putem e-maila, potrebni su nam Vaši podaci. Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja te će se oni brisati nakon ostvarenog kontakta, osim u slučaju potrebe za daljnjom komunikacijom.

Zagreb +385 (0)1 61 84 611
Split +385 (0)21 273 500
Osijek +385 (0)31 329 080

Sva prava pridržana © Hanžeković & Partneri | Politika privatnosti | Izvanredne okolnosti COVID – 19