O društvu

Profesionalnost, predanost i partnerstvo ključne su odlike našega rada sa strankama.

Svakodnevno poslujemo sa strankama koje su između ostalog banke, drugi veliki poslovni subjekti, inovativne start-up tvrtke, obiteljske tvrtke i fizičke osobe. Možemo pružiti pravne usluge u potpunosti prilagođene vašem poslovanju, potrebama i ciljevima. Želimo s vama dijeliti viziju uspjeha i biti vam snažna podrška na putu do njezina ostvarenja.

UTEMELJITELJ MARIJAN HANŽEKOVIĆ

Temelje naše 40-godišnje tradicije postavio je odvjetnik Marijan Hanžeković kada je 1978. godine osnovao svoj samostalni odvjetnički ured. Etabliravši se kao vrhunski odvjetnik, 1986. godine otvorio je zajednički odvjetnički ured s odvjetnikom Milanom Radakovićem, s kojim je i 1994. godine osnovao prvo odvjetničko društvo u Hrvatskoj.

Njegov odvjetnički rad bio je usredotočen na trgovačko pravo, pravo društava i financiranje projekata, te je zastupao stranke u mnogobrojnim velikim domaćim i međunarodnim transakcijama strukturiranja, pripajanja, spajanja te preuzimanja trgovačkih društava.

Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a kasnije i član njezina Upravnog i Izvršnog odbora, bio je posvećen unapređenju ugleda odvjetništva i Hrvatske odvjetničke komore. Tu je svoju misiju ostvarivao i kao član Zakonodavnog odbora Hrvatskog Sabora, te Povjerenstva Ministarstva pravosuđa u kojem je sudjelovao u pripremi brojnih zakona, između ostalog Zakona o parničnom postupku, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Zakona o odvjetništvu, te uvođenju besplatne pravne pomoći.

Njegov rad i stručnost bili su priznati i izvan granica Republike Hrvatske, pa je tako izabran za arbitra Stalnog arbitražnog suda pri Trgovačkoj komori Slovenije, Europskog arbitražnog suda u Strasbourgu i Međunarodne trgovačke komore u Parizu (ICC).

Marijan Hanžeković nije bio samo odvjetnik, njegovi interesi su obuhvaćali umjetnost, ali i sport. Tako je poticao i podupirao rad mladih likovnih umjetnika, sudjelovao u radu sportskih saveza, od košarke, nogometa do jedriličarstva. Posebno je bio vezan za Hrvatski atletski savez i Hanžekovićev memorijal.

Marijan Hanžeković ostavio nam je u nasljeđe čvrstu strukturu, duh i vizionarstvo koje i dalje živimo i razvijamo. 

Marijan Hanzekovic

O društvu
Hanžeković & Partneri

Nastavljamo višedesetljetnu tradiciju svoga rada i danas smo prepoznati kao vodeće odvjetničko društvo u Hrvatskoj zbog kvalitete usluge i dugogodišnjih partnerstva koja smo izgradili s klijentima.

Kao odvjetničko društvo jednaku pozornost pridajemo svakom predmetu, svakom klijentu, pošteno i transparentno. Pratimo najnovije trendove, ili ih postavljamo, no ne odstupamo od koncepta odvjetništva kao poziva. Najstrože održavanje odvjetničke tajne i najviša razina provjerljivosti i profesionalnosti koju očekujemo od svih svojih zaposlenika, osnovno je pravilo našeg poziva.

Ponosni smo što smo i na međunarodnoj razini prepozanti kao visoko rangirano odvjetničko društvo.

Članstvom u Hrvatskoj odvjetničkoj komori te drugim strukovnim tijelima i komisijama aktivno doprinosimo razvoju odvjetništva.

Legal500
Chambers Europe
IFLR1000

Razvoj pravne karijere

Naše društvo odvjetničkim vježbenicima nudi brojne prilike za razvoj profesionalnih vještina. U trenutku zaposlenja vježbenici ulaze u posebno osmišljeni program uvođenja u posao kroz koji se upoznaju s radom Društva i odvjetničkom profesijom uz stalno praćenje njihovog napretka i rada. Odvjetnici-mentori pomažu našim vježbenicima u specijalizaciji za određena područja prava u skladu s njihovim interesima i sposobnostima.

Timski rad, kontakt sa strankama, pisanje podnesaka za sud, odlasci na ročišta i vođenje parnica obilježavaju svakodnevni rad naših odvjetničkih vježbenika. Uz svakodnevne zadatke, naši odvjetnički vježbenici također imaju priliku s odvjetnicima i partnerima sudjelovati u pisanju stručnih članaka.

Kroz plaćeni dopust i pomoć pri planiranju učinkovitog učenja, svojim odvjetničkim vježbenicima pružamo svu potrebnu potporu u polaganju pravosudnog ispita.

U dinamičnom okruženju usmjerenom na suradnju, naši zaposlenici dobivaju alate i podršku za postizanje uspjeha u svom poslu. Cilj nam je da odvjetnički vježbenici, neovisno o tome gdje će nastaviti svoju karijeru, kod nas usvoje vještine i način razmišljanja koji će trajati cijelog života.

Partneri i odvjetnici

Dora Hanzekovic Zuza

Dora Hanžeković Žuža, predsjednica uprave 

Irina Jelčić, partnerica
Irina Jelčić, partnerica
Domagoj Truhar, partner
Domagoj Truhar, partner
Jasminka Čorda Truhar, partnerica
Jasminka Čorda Truhar, partnerica
Iva Markotić Bagarić, partnerica

Iva Markotić Bagarić, partnerica

Tamara Lachowski, odvjetnica

Tamara Lachowski, partnerica

Ana – Marija Bazina, odvjetnica

Ana – Marija Bazina, partnerica

Kontaktirajte nas

U svrhu što brže i učinkovitije komunikacije putem e-maila, potrebni su nam Vaši podaci. Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja te će se oni brisati nakon ostvarenog kontakta, osim u slučaju potrebe za daljnjom komunikacijom.

Zagreb +385 (0)1 61 84 611
Split +385 (0)21 273 500
Osijek +385 (0)31 329 080

Sva prava pridržana © Hanžeković & Partneri | Politika privatnosti | Izvanredne okolnosti COVID – 19