O društvu

O društvu

Nastavljamo višedesetljetnu tradiciju svoga rada i danas smo, zbog kvalitete usluge i dugogodišnjih partnerstva koja smo izgradili s klijentima, istaknuto odvjetničko društvo u Hrvatskoj. Jednaku pozornost pridajemo svakom predmetu, svakom klijentu, pošteno i transparentno a naš rad prepoznat je i na međunarodnoj razini. Najstrože čuvanje odvjetničke tajne i najviša razina povjerljivosti i profesionalnosti koju očekujemo od svih svojih zaposlenika osnovno je pravilo našeg poziva. Članstvom u Hrvatskoj odvjetničkoj komori te drugim strukovnim tijelima i komisijama aktivno doprinosimo razvoju odvjetništva.

The legal 500 certificate Chambers Europe certificate IFLR 1000 certificate

Profesionalnost, predanost & partnerstvo ključne su odlike našega rada sa strankama.

Marijan Hanžeković

Marijan Hanžeković

Temelje naše 40-godišnje tradicije postavio je odvjetnik Marijan Hanžeković kada je 1978. godine osnovao svoj samostalni odvjetnički ured. Godine 1986., tada već ugledni odvjetnik, Marijan Hanžeković otvorio je zajednički odvjetnički ured s odvjetnikom Milanom Radakovićem, s kojim je 1994. godine osnovao prvo odvjetničko društvo u Hrvatskoj. Njegov odvjetnički rad bio je usredotočen na trgovačko pravo, pravo društava i projektno financiranje, te je zastupao stranke u mnogobrojnim velikim domaćim i međunarodnim transakcijama strukturiranja, pripajanja, spajanja i preuzimanja trgovačkih društava.
Kao dugogodišnji predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a kasnije i član njezina Upravnog i Izvršnog odbora, bio je posvećen unapređenju ugleda odvjetništva i Hrvatske odvjetničke komore. Tu je svoju misiju ostvarivao i kao član Zakonodavnog odbora Hrvatskog Sabora te Povjerenstva Ministarstva pravosuđa u kojem je sudjelovao u pripremi brojnih zakona, između ostalog Zakona o parničnom postupku, Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, Zakona o odvjetništvu. Njegov rad i stručnost bili su priznati i izvan granica Republike Hrvatske, pa je tako izabran za arbitra Stalnog arbitražnog suda pri Trgovačkoj komori Slovenije, Europskog arbitražnog suda u Strasbourgu i Međunarodnim arbitražnim sudištem Međunarodne trgovačke komore u Parizu (ICC).
Marijan Hanžeković nije bio samo odvjetnik, njegovi interesi su obuhvaćali umjetnost, ali i sport. Tako je poticao i podupirao rad mladih likovnih umjetnika, sudjelovao u radu sportskih saveza, od košarke, nogometa do jedriličarstva. Posebno je bio vezan za Hrvatski atletski savez i Hanžekovićev memorijal. Marijan Hanžeković ostavio nam je u nasljeđe čvrstu strukturu, duh i vizionarstvo koje i dalje živimo i razvijamo.

Partneri

Pogledajte cijeli tim

Pridružite se našem timu & postanite vježbenik u Odvjetničkom društvu Hanžeković & Partneri!

Saznajte više

Javite nam se

U svrhu što brže i učinkovitije komunikacije putem e-maila, potrebni su nam Vaši podaci. Vaše ćemo podatke koristiti isključivo u svrhu kontaktiranja te će se oni brisati nakon ostvarenog kontakta, osim u slučaju potrebe za daljnjom komunikacijom.